Nieuwsoverzicht

Cloud: Gewoon een goede marketing strategie ?

Cloud, iedereen heeft het er over! Office 365, Google Apps, iCloud en noem ze maar op.

Maar wat is het nu eigenlijk? Biedt het meerwaarde ten opzichte van de oude vertrouwde applicaties die ik nu gebruik op mijn PC?

Cloud/Hosten

De term “Cloud” wil eigenlijk zeggen “locatie-onafhankelijk” wat weer gelijk staat aan de term “hosten” oftewel het onderbrengen van applicaties en/of diensten buiten uw eigen kantoor en vanaf iedere werkplek bereikbaar.

Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Het gaat er om dat u als gebruiker verzekerd bent van een drietal zaken:

  1. De locatie van mijn data
  2. De veiligheid van mijn data
  3. De mobiliteit van mijn data

De locatie van mijn data

Uw data staat veilig in een datacenter in Nederland met daarbij eventueel een uitwijk naar een andere locatie in Nederland. Deze datacenters voldoen aan de ISO norm en zijn voorzien van een fysieke beveiliging. Al uw data valt onder de Nederlandse privacy wet- en regelgeving.

De veiligheid van mijn data

Alle data wordt geback-upt en wordt 14 dagen bewaard, daarnaast wordt uw data op een tweede locatie bewaard dus in geval van calamiteiten is uw data binnen “no time” weer beschikbaar.

De mobiliteit van mijn data

U wilt graag overal de toegang hebben tot uw data en applicaties. Even afhankelijk om wat voor type data en applicaties het gaat, maar de meeste zijn “in de cloud” aan te bieden.

Nu kunt u uzelf de vraag stellen: Bestond “werken in de Cloud” al, of is het een slim marketingplan van de grote spelers zoals Microsoft, Google en Apple? vast en zeker waar, maar het kan het werken voor u en uw organisatie gemakkelijker en financieel beter beheersbaar maken. Kortom, de meerwaarde is er wel degelijk.

Wilt u meer informatie over “werken in de cloud”? Leest u rustig verder op onze productpagina Any-Workplace & Any-365 waar de verschillende opties en alternatieven van onze diensten bij elkaar staan.

Wij staan u graag te woord voor meer uitleg of voor een voorstel op maat.