Nieuwsoverzicht

Ook vaak hinder van slecht draadloos signaal?

Alles is tegenwoordig draadloos. Niet alleen kunt u draadloos internet, maar ook draadloos uw smartphone opladen.
Toch klagen er veel mensen dat hun internet “langzaam” is. Dan is het vaak zo dat men draadloos verbonden is met de eigen access point, of, als het tegen zit , met een access point van de buren.

Draadloos internet is er in vele categoriën. Om het makkelijk te houden hebben we A, B, G en N, en tegenwoordig AC  (de meest snelle variant). Deze werken via het 2,4 of 5 Ghz kanaal.
Omdat tegenwoordig iedereen “draadloos” heeft,zal u zien als u bekijkt welke netwerken er “in de buurt” zijn, dit zeker in dichtbevolkte er makkelijk 15 tot 20 kunnen zijn. Deze overlappen elkaar en dat kan (en zal!) storing geven.

We willen u een aantal tips geven om dit te voorkomen:

  • Gebruik een programma om het aantal netwerken te scannen.
  • Bekijk welke kanalen worden gebruikt, gebruik daarop een kanaal wat weinig overlap geeft.
  • Vervang uw access point door een variant met meer zendvermogen. Bij voorkeur een die ook via de 5 Ghz band werkt. 5 Ghz wordt namelijk op dit moment het minst gebruikt, maar is wel in opkomst.
  • Het beste is ook een access point te hebben die AC ondersteuning heeft. Echter dient uw computer hier ook van voorzien te zijn.
  • Zet het access point niet in de buurt van bijvoorbeeld een DECT telefoon of magnetron.

Uiteraard kunnen wij u hier mee helpen. Wij leveren oplossingen van o.a. Ubiquiti waarop u voorop loopt met wireless internet!  Deze varianten zijn er ook in outdoor oplossingen, en bieden de mogelijkheid tot een extra gasten netwerk.

Ubiquiti Networks