Nieuwsoverzicht

Makkelijk presentaties geven via AppleTV of Google Chromecast

Misschien geeft u wel eens presentaties. U kunt hier van gebruik maken van bijvoorbeeld een VGA kabel naar een extern (groter) scherm. Echter zijn er ook mogelijkheden dit via een AppleTV of Google Chromecast te doen.

appletv chromecast

AppleTV

Een AppleTV koopt u al vanaf zo’n 99 euro.
Standaard kunt u vanaf Apple apparatuur uw desktop streamen, via een Windows computer kan dit niet standaard, maar wel met een programma zoals AirParrot.

Een AppleTV geeft tevens meer mogelijkheden om media af te spelen, er zit ook een afstandsbediening bij zodat deze handig te bedienen is.

Meer informatie is hier te vinden: https://www.apple.com/nl/appletv/

Google Chromecast

De Chromecast is een stuk simpeler qua opzet. Het bevat een kleine dongle met HDMI aansluiting. Hierop zit een kleine USB stekker om deze van stroom te voorzien. Er zit geen afstandsbediening bij, u dient het in zijn geheel via uw telefoon/computer te bedienen.

De installatie is vrij makkelijk; u sluit de dongle aan op uw TV, vervolgens download u van http://www.chromecast.com/setup het installatiepakket. De Chromecast is draadloos, als u gaat installeren zal uw laptop verbinding maken via een eigen netwerk van Chromecast. Zodoende kunt u deze installeren.

Hierna zullen een aantal updates starten en is deze klaar voor gebruik.

Daarna kunt u bijvoorbeeld de Chromecast extensie downlaoden en zodoende uw gehele desktop streamen, of bijvoorbeeld Youtube filmpjes.

Op deze manier kunt u dus ook perfect PowerPoint presentaties afspelen!

De Chromecast kost slechts zo’n 35 euro.

Meer informatie is hier te vinden: https://www.google.nl/chrome/devices/chromecast/