Nieuwsoverzicht » Veiligheid

Any-iT introduceert nieuw Spamfilter

Spam

Beste klant,

Tegenwoordig is een dag werken zonder e-mail bijna ondenkbaar geworden. Op één dag gaat er heel wat emailverkeer op en neer door onze servers. Helaas zitten hier niet alleen nette en goed bedoelde e-mails tussen maar ook veel zogenoemde SPAM e-mails. Deze SPAM e-mails kunnen simpelweg reclame bevatten maar het is ook mogelijk dat deze bijvoorbeeld een gevaarlijke phising link of virus bevatten. Naast dat SPAM e-mail vervelend is kan het dus ook nog gevaarlijk zijn!

Any-iT is constant bezig om de e-mailbeveiliging voor u als klant te verbeteren en te updaten. De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe Spamfilter oplossing. Wij hebben onlangs gekozen voor een nieuwe spamfilter oplossing en zijn bezig met de voorbereidingen om deze te implementeren. De nieuwe spamfilter zal Spamexperts worden.

De voordelen van dit nieuwe spamfilter naast een betere bescherming zijn, dat deze makkelijker beheerbaar is en eenvoudiger in gebruik voor u als klant.

Wij zullen u tijdig op de hoogte brengen wanneer wij uw e-mail om gaan zetten naar dit nieuwe verbeterde SPAM filter. Van deze handeling zult u geen hinder ondervinden. Gedetailleerde informatie, het tijdstip en tevens handleidingen voor het gebruik van deze nieuwe filter stemmen we binnenkort met u af.

Mocht u naar aanleiding van deze email vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@any-it.nl

Met vriendelijke groet

Team Any-iT

 

spam

Lees verder reageer als eerste

Let op ransomware!

Wij informeren u graag verder over de steeds agressiever wordende variaties van ransomware.

Ransomware is als een “virus” wat zich op verschillende manieren op uw systeem kan installeren. Het virus gijzelt vervolgens uw gegevens. Tegen betaling mag u de gegevens terug kopen.
In de meeste gevallen betreft dit dat uw bestanden onleesbaar worden gemaakt, en u tegen betaling de sleutel (wellicht) kunt ontvangen om de bestanden weer leesbaar te maken.

(meer…)

Lees verder reageer als eerste

Let op voor nep (phishing) berichten NIET afkomsting van CJIB!

Beste klant,

Vandaag hebben we geconstateerd dat er een golf aan phishing mails zijn verstuurd die als afzender het CJIB bevatten.

In de meeste gevallen staat in het onderwerp “Eerste aanmaning CJIB”. Dit betreft een landelijke golf aan berichten die ook op onze filters terecht zijn gekomen, gericht aan willekeurige e-mail adressen.
We hebben preventief deze mails geblokkeerd in onze spamfilter, echter zou het kunnen zijn dat er een aantal mails toch door zijn gekomen.

Ons advies is om deze mails NIET te openen en direct te verwijderen.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd, mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

We zijn bereikbaar op ma-vr van 08:30-17:00 op nummer 040-2907555.

Lees verder reageer als eerste

CryptoDefense, TorrentLocker, nieuwe virus uitbraak in de vorm van ransomware!

Ongetwijfeld heeft u hier iets van gehoord, op het nieuws, op internet of via de radio.
Is uw  bedrijf binnenkort slachtoffer?
Dit is een typisch voorbeeld van ransomware, wat u een hoop kopzorgen en stress kan bezorgen.
Kort gezegd zorgt dit virus er voor dat al uw bestanden die te bereiken zijn vanaf uw computer/werkplek voorzien worden van een code zodat ze niet meer geopend kunnen worden. U krijgt bij elke map een HTML bestand waarin staat dat u een bepaald bedrag moet betalen. Dit kan oplopen van een paar honderd tot een paar duizend euro!
Deze vorm heet momenteel TorrentLocker, maar is ook bekend onder namen als CryptoDefense, CryptoLocker, Cryptowall, et cetera.
Blijft u alert!

(meer…)

Lees verder reageer als eerste

Veilig internetten?

Hoe denkt u over veilig internet? We hebben het dan niet eens over virussen, maar over wat u daadwerkelijk doet over internet? Denkt u dat iemand mee kijkt?

Wist u dat het vaak zo is dat data onbeveiligd via internet verstuurd wordt? Denk aan het openen van een website, maar ook versturen van mail!

Kijk daarom altijd even na of dat u zo’n mooie groen balkje in uw browser hebt zodat de website beveiligd is (ook wel een SSL certificaat genoemd).

Drive

(meer…)

Lees verder reageer als eerste

Gecrashte harde schijf voornaamste oorzaak dataverlies

Gecrashte harde schijven zouden nog steeds de voornaamste oorzaak van dataverlies zijn, zo blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 mensen in Noord-Amerika, Europa en Azië. 72% van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan dat er gegevens waren verloren door een gecrashte harde schijf in een computer.

Dataverlies door een gecrashte Solid State Drive (15%) en het falen van RAID of virtuele opslagdiensten (13%) kwam minder vaak voor. In Nederland zou de hoeveelheid verloren data door gecrashte SSD’s (22%) en incidenten met de RAID-server of virtuele opslagdiensten (24%) een stuk hoger liggen. Een mogelijke verklaring is dat deze opslagmedia vaker door Nederlanders worden gebruikt.

(meer…)

Lees verder