Nieuwsoverzicht

Een goede online backup

U komt er pas achter of dat u eeen goede backup hebt op het moment dat u hem nodig heeft!
Vaak is het dan al te laat. We willen u een aantal tips hier over geven.

  • Bedenk u zelf waar u een backup van wil hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat films of muziek minder belangrijk is dan uw bedrijfsdocumenten. Vooral films en muziek neemt nogal veel ruimte in.
  • Is het voldoende om uw backup thuis te bewaren, of wil u deze liever op een andere locatie hebben (off-site)?

Een aantal tips van soorten backups:

  • Backup op locatie. U kunt dit bijvoorbeeld doen met een simpele externe USB harde schijf, of nog beter een NAS.
  • Backup niet op locatie. Denkt u bijvoorbeeld aan online backup.

Online backup is wat dat betreft ideaal. Mocht er iets gebeuren staat uw data altijd veilig. U kunt met uw wachtwoord ook eenvoudig via een andere computer uw data terug krijgen.
Tevens staat uw data veilig op een van onze servers in Eindhoven.
Mocht er iets zijn kunt u altijd bij onze Service Desk terecht. Zij kunnen u helpen met het terughalen van uw data en/of instellen van de software.

De software die wij hiervoor gebruiken (Ahsay) is heel erg schaalbaar. Het is te gebruiken voor uw thuiswerkplek, maar ook voor uw server. Het kan o.a. incrementele backups maken van uw Exchange store, ideaal!
Daarnaast zijn er ook specifieke oplossingen om lokaal een backup te maken, denk aan BackupAssist en Symantec Backup Exec.

Bent u niet zeker of dat u een goede backup heeft? Wij kunnen dit altijd voor u bekijken en een voorstel doen om zeker te weten dat u een goede backup heeft.