Nieuwsoverzicht

Veilig internetten?

Hoe denkt u over veilig internet? We hebben het dan niet eens over virussen, maar over wat u daadwerkelijk doet over internet? Denkt u dat iemand mee kijkt?

Wist u dat het vaak zo is dat data onbeveiligd via internet verstuurd wordt? Denk aan het openen van een website, maar ook versturen van mail!

Kijk daarom altijd even na of dat u zo’n mooie groen balkje in uw browser hebt zodat de website beveiligd is (ook wel een SSL certificaat genoemd).

Drive

Bij Any-iT staat de beveiliging op een hoog niveau. We gebruiken minimaal 2048 bits encryptie
Uw computer zet een beveiligde verbinding op, zodat het niet mogelijk is door dat een “network sniffer” uw data onderschept.

Onzin?

We kunnen een klein voorbeeld geven; u zit op een terras, en er hangt een bord (gratis draadloos netwerk), vervolgens kijkt nu naar de beschikbare netwerken, en daar staat de naam van het terras bij.
Wat u niet weet, is dat het mogelijk is dat iemand simpelweg een access point heeft neer gezet en zo simpelweg uw data onderschept.
Iemand hoeft namelijk maar een SSID te vernoemen naar het lokale café, en kunt u zomaar inloggen.

Met een goed beveiligde website via SSL, is het zo goed als niet mogelijk om daadwerkelijk te zien wat die data precies is.
Hier kunt u rekening mee houden:

  • Bankzaken, de bank zal u niet laten inloggen zonder geldig certificaat, let goed op of uw browser het juiste certificaat laat zien.
  • E-mail (Hosted Exchange), wij bieden dit aan met certificaat uiteraard.
  • Gedeelde data (Any-Drive), ook hier werken wij met een certificaat.

Normaal gesproken maakt u verbinding via SSL over HTTPS, vaak herkenbaar aan een groene balk, een slotje, of iets wat met “beveiliging” te maken heeft.

Slot

Heeft u vragen hier over of wilt u e.a. eens goed onder de loep nemen, neem dan gerust contact met ons op.