Nieuwsoverzicht

Windows 10 update, ons advies

Mocht u de update naar Windows 10 kunnen installeren, adviseren wij u dit eerst ons te laten weten.

Security Windows 10

Momenteel hebben we Windows 10 getest en tot zover in orde bevonden dat dit ook zal werken met uw Windows active directory domein. Toch kan het zijn dat u tegen problemen aan loopt, zeker als u “speciale” programmatuur gebruikt. Any-iT staat zeker niet negatief over het updaten naar Windows 10, mochten u dit willen doen of heeft u andere vragen met betrekking tot dit, laat het ons weten!

Ook zijn er enkele privacy issues van Windows 10 die wij eerst graag met u willen bespreken. Het kan namelijk zo zijn dat we uw bedrijfspolicy moeten aanpassen om dit te blokkeren.

O.a. zou Windows zijn updates via een soort peer-2-peer systeem versturen, waardoor andere(n) gebruik maken van uw internet verbinding. Dit kunt u vrij eenvoudig uitschakelen:

Windows 10 updates

Ook zal de Windows zoek “assistent” Cortana gegevens versturen naar Microsoft over o.a. uw zoekgedrag, gezochte bestanden et cetera. Uiteindelijk is het doel u beter informatie te geven waarnaar u op zoek bent. In dit geval is Cortana nog niet beschikbaar in het Nederlands. E.a. is hier te vinden: http://www.pcworld.com/article/2949759/windows/killing-cortana-how-to-disable-windows-10s-info-hungry-digital-assistant.html
Daarnaast zijn er nog vele andere instellingen, te vinden via deze link: https://i.imgur.com/iHge6RJ.jpg

Typische quotes uit de Microsoft service overeenkomst zijn o.a.:

“Voor zover noodzakelijk om de Diensten aan u en anderen te leveren (mogelijk met inbegrip van het wijzigen van de afmetingen, vorm of indeling van Uw Inhoud om deze beter te kunnen opslaan of weer te geven aan u), om u en de Diensten te beschermen en om de producten en diensten van Microsoft te verbeteren, verleent u Microsoft een wereldwijde en royaltyvrije intellectuele eigendomslicentie voor het gebruik van Uw Inhoud, bijvoorbeeld, om kopieën te maken van Uw Inhoud of om Uw Inhoud te bewaren, verzenden, anders in te delen, te distribueren via communicatiemiddelen en weer te geven op de Diensten.”

Kortom; het komt er dus op neer, dat Microsoft zich bepaalde rechten voorbehoudt, waarmee ze uw gegevens, surfgedrag etc mogen opslaan en analyseren. Door het aanpassen van enkele privacy opties in de Windows 10 installatie kan dit voorkomen worden. Any-iT kan u hierin voorzien van het juiste advies.

Alvorens Windows 10 te installeren willlen wij u dus graag informeren.

Daarnaast is er een mail in omloop welke zich voor doet dat u de Windows 10 update kunt installeren, echter bevat deze het virus waar we al eerder over blogde.

Windows 10 mail met CTB-Locker

CTB-Locker

Wij raden het af om links in deze e-mail en soortgelijken aan te klikken.

Bron: http://www.neowin.net/news/scammers-capitalise-on-windows-10s-popularity-in-latest-ploy

In principe als u zich in een eerder stadium aangemeld heeft voor de update, krijgt u vanzelf een notificatie deze te installeren, zie ons vorige blog.
Daarnaast is het mogelijk dat u de update alvast doet: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Bron: http://tweakers.net/nieuws/104465/microsoft-zet-tool-online-om-windows-10-update-te-forceren.html